Sidor

2011-09-07

Likheten mellan Dolly Parton och Tankeverksamheten

Idag presenterade Ann-Sofie Hermansson, en av initiativtagarna till Tankeverksamheten inom arbetarrörelsen i Göteborg idén i en krönika i GP betitlad "Dolly Parton är en förebild".


På lördag eftermiddag lanseras Tankeverksamheten inom Arbetarrörelsen i Göteborg. En lokal tankesmedja med ambition att släppa loss den reformistiska fantasin inför dagens utmaningar och åstadkomma politisk verkstad med konkreta förslag till lösningar. Låter det kaxigt? Det är det. Jag tycker att den samlade politiska vänstern alltför länge stått tomhänt när det gäller politiska reformer som svar på vår tids utmaningar. Det är inget att hymla med. Ambitionen är att ändra på det.
Samtidigt har vi en moderatledd regering som visserligen är nog så reformistisk, men i en riktning som skärper klyftorna mellan fattig och rik i vårt samhälle. Jag vill helt enkelt inte se ett Sverige där vi medborgare bjuder under varandra i lön för att egoism och konkurrens ersatt hjälpsamhet och solidaritet. Så har också Tankeverksamhetens första rapport titeln Ny strategi för jämlikhet, författad av Anders Nilsson och Örjan Nyström, tillgänglig på Tankeverksamhetens hemsida.
Arbetarrörelsen har i likhet med Dolly Parton ingen anledning att skämmas vare sig för vad vi är eller kommer ifrån. Spelglädjen växer med självförtroendet.
 Hoppas att ni som läsare vill hänga med i Tankeverksamhetens utveckling! Här läser ni vår första rapport, Ny strategi för jämlikhet av Anders Nilsson och Örjan Nyström.