Sidor

2011-10-04

Obligatorisk valfrihet? Nej tack!

Obligatorisk valfrihet? Nej tack! Är den andra rapporten från Tankeverksamheten i Göteborg.
Den är författad av Anna Johansson, kommunalråd och ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg.

I Göteborg använder staden en egen modell av valfrihet i hemtjänsten, den s.k. Göteborgsmodellen. Rapporten behandlar denna modell i jämförelse med den borgerliga modell för valfrihet som är framtagen, den s.k. LOVen samt diskuterar andra verksamhetsområden än hemtjänsten i förhållande till Lagen om Valfrihet (LOV).

Ann-Sofie Hermansson som är ansvarig utgivare för rapporten skriver så här om den i sin kolumn i GP i förhållande till SNS reaktioner efter sin senaste forskingsrapport:
"Den nystartade lokala tankesmedjan Tankeverksamheten inom Arbetarrörelsen i Göteborg har precis släppt vår andra rapport författad av Anna Johansson med rubriken Obligatorisk valfrihet? Nej tack! Ett uppriktigt bidrag till en mindre svartvit världsbild. Visst kan man småle åt de hysteriska reaktionerna på SNS-rapporten. Men när tidskriften Affärsvärlden i fjol skrev att det är huggsexa om den svenska välfärden bland de kritstrecksrandiga investerarna i London City blir den antiintellektuella reaktionen mer förståelig. Det handlar såklart om att profitera på människor.
Kort sagt, intresset ljuger aldrig."

Du kan ladda hem rapporten som .pdf här.